Agri & Bulbs Agri & Bulbs Ondernemers Ondernemers
VASTGOED

VASTGOED

Innoveren = onderscheiden

De vastgoedbranche is divers, dynamisch en laat weer een voorzichtig stijgende lijn zien. Net zoals alle ondernemers, moesten ook vastgoedbedrijven de laatste jaren innoveren om zich te onderscheiden.
Dat is in de advocatuur niet anders. SWDV Advocaten loopt voorop in de laatste ontwikkelingen. Wij hebben de organisatie van ons kantoor zo ingericht, dat we deze op iedere klant kunnen aanpassen, ook als de organisatie van de klant verandert. Maatwerk dus.

Onze klanten in de vastgoedsector

De vastgoed- en bouwsector omvat een breed spectrum van verschillende soorten opdrachtgevers. Tot onze vaste klanten rekenen wij projectontwikkelaars, woningcorporaties, (semi-)overheden, vastgoedeigenaren, aannemers, bouwbedrijven, installatiebedrijven, ingenieurs- en architectenbureaus, makelaars, professionele verhuurders en VVE’s.

Onze vastgoedklanten houden zich bezig met aankoop en verkoop van onroerend goed, huur, gebruik en commerciële exploitatie van vastgoed, projectontwikkeling, gebiedsontwikkeling, grondexploitatie en stedelijke herontwikkeling.

Een full-service advocatenkantoor

Voor veel van onze klanten zijn wij huisadvocaat. Wij kennen de klant, weten wat hij doet, met wie hij zaken doet, waar hij actief is en wat de plannen zijn voor de toekomst. Wij werken samen met onze klant aan zijn strategie en halen zo het beste resultaat. Door onze kennis van de branche kunnen wij vroegtijdig aan de bel trekken, en zo problemen voorkomen. Omdat wij werken in een team met een tarief op maat, blijven de kosten overzichtelijk en binnen de perken.

SWDV Advocaten is een full-service advocatenkantoor. Via uw eigen contactpersoon kunt u niet alleen al uw vragen stellen over vastgoedrecht, maar kunt u bijvoorbeeld ook snel terecht bij een van onze arbeidsrechtspecialisten voor een check op uw arbeidsvoorwaarden of advies over een voorgenomen ontslag.

U kunt onze vastgoedadvocaten inschakelen als (juridische) sparringpartner. Wij verzorgen de juridische begeleiding van uw project, voeren de onderhandelingen voor u (of bespreken deze strategisch met u voor). Wij zorgen ervoor dat uw algemene voorwaarden en standaardcontracten juridisch up to date zijn. En komt u toch in een procedure terecht, dan kunt u rekenen op een gedegen plan van aanpak met een maximaal te behalen resultaat.

Specialistische kennis en ruime ervaring in het vastgoedrecht

Het team Vastgoed heeft gezamenlijk tientallen jaren ervaring in de vastgoedsector en is gespecialiseerd in de diverse rechtsgebieden waarmee de sector te maken krijgt. U kunt dan ook bij ons terecht met al uw vragen over het vastgoedrecht, waaronder:

 • bouwrecht en aanneming van werk
 • koop en verkoop
 • huurrecht en pacht
 • zakelijke rechten: appartementsrechten, erfdienstbaarheden en opstalrechten, erfpacht en gronduitgifte
 • burenrecht
 • contractenrecht: samenwerkingovereenkomsten en turnkey-overeenkomsten
 • architecten- en ingenieursrecht
 • projectontwikkeling en PPS-constructies
 • aanbestedingsrecht
 • bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen
 • bodemverontreiniging
 • Wet voorkeursrecht gemeenten.

Vestigingen in Hoofddorp en Haarlem

SWDV Advocaten is een regionaal kantoor, met vestigingen in Hoofddorp en Haarlem. Vanuit deze vestigingen werken wij onder meer in de regio’s Kennemerland, Haarlemmermeer, Schiphol, Amsterdam en de Bloembollenstreek. Wij hebben ons aangesloten bij de regionale branchenetwerken waar veel van onze klanten aan verbonden zijn. Omdat wij graag willen weten wat er speelt en contact met u ook “buiten kantoortijden” belangrijk vinden.

Kennis delen
Onze advocaten delen hun kennis graag met u. Wij publiceren regelmatig artikelen over (juridische) actualiteiten, ook voor onze vastgoedklanten.

Wilt u weten wat SWDV Advocaten voor u kan betekenen? Wij komen graag een keer bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. U kunt hiervoor contact opnement met Anna Paternotte: 023-5175194, apaternotte@swdv.nl.

Onderwijs Onderwijs