JINC Bliksemstage groot succes

SWDV onderschrijft de visie van JINC dat elk kind een eerlijke kans op de arbeidsmarkt verdient. Daarom werkt zij als partner van JINC al een aantal jaar graag mee aan de Bliksemstage, waarbij leerlingen van groep 7 en 8 een kijkje in de keuken krijgen en op de werkvloer ervaren wat het werk inhoudt. Zo […]

Lees verder

SWDV onderschrijft de visie van JINC dat elk kind een eerlijke kans op de arbeidsmarkt verdient. Daarom werkt zij als partner van JINC al een aantal jaar graag mee aan de Bliksemstage, waarbij leerlingen van groep 7 en 8 een kijkje in de keuken krijgen en op de werkvloer ervaren wat het werk inhoudt.

Heeft u vragen of heeft u advies nodig?

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact op. Of maak een belafspraak.

Zo ook in de ochtend van dinsdag 13 juni 2017. Elf leerlingen van Basisschool Klippenholm in Hoofddorp kregen informatie over het recht in het algemeen en de advocatuur in het bijzonder. Tijdens de rondleiding door kantoor maakten de kinderen kennis met de verschillende beroepen op een advocatenkantoor en kregen zij voorlichting over de daarbij behorende opleidingen. Zij spraken met advocaten over hun werk en wat hen drijft. Van PA’s mochten zij een dictaat uitwerken (‘kunnen jullie écht zo snel typen?’) en de assistent-bewindvoerder legde de kinderen het werk op de WSNP-afdeling uit. De hit van de ochtend was de nagespeelde rechtszaak waarin de kinderen als heuse advocaten hun zaak bepleitten voor de rechter. De zaak kreeg een verrassende wending toen de kinderen na goed onderhandelen tot een schikking kwamen. De begeleidende advocaten Jacob-Jan Dijkman en Sebastiaan van Leeuwen waren onder de indruk. ‘De onderhandelingen hebben we bij de voorbereiding van de rechtszaak niet met de kinderen geoefend, maar dat deed niets af aan de onderhandeltechnieken van de kinderen. Mooi om te zien is dat!’

SWDV bedankt de kinderen voor hun enthousiasme en kijkt met een voldaan gevoel terug op deze Bliksemstage. Op naar de volgende groep leerlingen!

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom onze expertises

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom onze expertises. Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom onze expertises.

Andere interessante artikelen over evenementen

Onze advocaten delen hun visie, geven tips en houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de voor u belangrijke rechtsgebieden.