Van Ondernemer naar Sollicitatietrainer

En dan staan een advocaat en een transportondernemer ineens voor twaalf VMBO- en MAVO-leerlingen van 16-18 jaar oud. Doel: deze leerlingen met meer zelfvertrouwen laten solliciteren naar een goede stageplek of (bij)baan. Waarom staan jullie hier? Anna Paternotte (SWDV Advocaten) vertelt: “Ons bedrijf steunt JINC al jaren en sinds een jaar zit ik ook in […]

Lees verder

Inhoudsopgave

  1. Waarom staan jullie hier?
  2. Sociale vaardigheden en sociale media
  3. Een geslaagd project

En dan staan een advocaat en een transportondernemer ineens voor twaalf VMBO- en MAVO-leerlingen van 16-18 jaar oud. Doel: deze leerlingen met meer zelfvertrouwen laten solliciteren naar een goede stageplek of (bij)baan.

Waarom staan jullie hier?

Anna Paternotte (SWDV Advocaten) vertelt: “Ons bedrijf steunt JINC al jaren en sinds een jaar zit ik ook in de Raad van Advies. Bij SWDV organiseren we in samenwerking met JINC snuffelstages voor achtstegroepers en mijn medebestuurder Christian Hartsuiker deed vorig jaar mee met het project ‘De Baas van Morgen’. JINC wil schooluitval en jeugdwerkloosheid terugdringen. Kinderen doen via hun school mee met dit soort projecten van JINC en zijn daarmee doelgericht en op een positieve manier bezig met hun eigen toekomst. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.”

JINC organiseert sollicitatietrainingen voor ruim 9.000 leerlingen op meer dan 80 scholen in 9 steden. Toen Anna Paternotte aan Edwin Beentjes van CTS GROUP vroeg of hij met haar een duo-training wilde geven, aarzelde hij geen moment. “Ik vind dit soort dingen erg leuk om te doen. Ook bij CTS GROUP bieden we graag kansen aan jonge mensen die meer moeite hebben om aansluiting te vinden bij de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door stages, maar ook met gebruik van ons netwerk.”

Heeft u vragen of heeft u advies nodig?

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact op. Of maak een belafspraak.

Sociale vaardigheden en sociale media

In de sollicitatietrainingen gaven Anna en Edwin tips aan de hand van de sollicitatiebrieven en CV’s die de leerlingen hadden geschreven. Tijdens de rollenspellen die volgden, kwamen sociale vaardigheden aan bod als: interesse tonen, aankijken, vertellen waar jij goed in bent. Leerzaam, maar ook af en toe met hilarische momenten als een leerling net iets te enthousiast op zijn Facebook-pagina zijn mening heeft geuit.

Een geslaagd project

Anna Paternotte en Edwin Beentjes kijken terug op een geslaagde ochtend, maar belangrijker: ook de leerlingen vonden het erg leuk en hebben veel geleerd van de trainers en van elkaar. “Natuurlijk hopen we de volgende keer met nog meer ondernemers, nog meer leerlingen te helpen met hun eerste stappen op weg naar een goede baan,” besluit Anna.

Wilt u als ondernemer meedoen aan de projecten van JINC? Meer informatie vindt u op de website van JINC.

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom onze expertises

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom onze expertises. Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom onze expertises.

Andere interessante artikelen over evenementen

Onze advocaten delen hun visie, geven tips en houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de voor u belangrijke rechtsgebieden.