Ondernemen

Een ondernemer moet vaak snel beslissen, maar wil wel zeker zijn van zijn zaak. Een korte lijn naar een goed advies van iemand die de onderneming, branche en regio kent is dan een must. Ons team Ondernemen weet wat er speelt.

Uitgebreide kennis

Het team Ondernemen bestaat uit meerdere advocaten gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. Met hun uitgebreide kennis over de verschillende ondernemingsvormen zoals de B.V., N.V., V.O.F., stichting en vereniging, adviseren zij u en procederen zo nodig over:
  • De oprichting, koop of verkoop van ondernemingen, fusie of overname
  • Geschillen tussen het bestuur en/of Raad van Commissarissen en/of de aandeelhouders
  • (Bestuurders)aansprakelijkheid
  • Opstellen en aanpassen van contracten en algemene voorwaarden
  • Vorderingen, incasso

Uw advocaat als sparringpartner

Wij onderscheiden ons door onze klanten niet alleen bij te staan als zij daarom vragen. Wij zijn sparringpartner van de ondernemer in de brede zin van het woord.

Veel ondernemers hebben bijvoorbeeld te maken met wanbetalers en/of bijna failliete debiteuren, waardoor zij zelf weer in de problemen dreigen te komen. Wij helpen om die cirkel te doorbreken met een goed doordacht plan van aanpak, een helder advies en een goede verdeling van de werkzaamheden tussen de klant en het team van SWDV. Zodat u gewoon kunt ondernemen.

Indien nodig werken we samen met onze collega’s uit andere teams. Denk daarbij bijvoorbeeld aan team Overheid voor een omgevingsvergunning voor uitbreiding van uw kantoorgebouw, een vastgoedadvocaat in verband met het opstellen van een nieuw huurcontract of een geschil over erfdienstbaarheid of het recht van overpad. En er zijn maar weinig ondernemers die niet met arbeidsrecht te maken krijgen. Het team Arbeid adviseert u graag over arbeidsovereenkomsten en arbeidsvoorwaarden, ontslag, ziekte en re-integratie, pensioenvoorwaarden, reorganisatie, overgang van onderneming en medezeggenschap.

Rechtsgebieden

Binnen onze expertise Ondernemen helpen wij u met de volgende rechtsgebieden

Sebastiaan van Leeuwen

Advocaat

Expertises:
  • Ondernemen
  • Insolventie