Onze geschiedenis

SWDV Advocaten heeft vestigingen in Hoofddorp, Haarlem en Purmerend. Ontdek hoe het ooit is begonnen.

Mei 2022

In mei 2022 is de Haarlemse vestiging van SWDV verhuisd naar de Henk Schijvenaarstraat 1. In het voor Haarlemmers welbekende Dantuma-gebouw is SWDV ingehuisd bij @Arbo op de tweede verdieping. We verwelkomen u hier graag.

Augustus 2020

SWDV is trots op onze nieuwe hoofdvestiging aan de Taurusavenue 181 in Hoofddorp! Een splinternieuw kantoor op een mooie plek waar we met veel plezier op 3 augustus 2020 aan het werk zijn gegaan.

Maart 2020

Op 28 februari 2020 is SWDV Advocaten Purmerend verhuisd naar haar nieuwe vestiging. We hebben in Purmerend een prachtige ruimte betrokken in het pand aan de Wilhelminalaan 1F. U bent daar van harte welkom.

SWDV Advocaten is gevestigd in Hoofddorp, Haarlem en in Purmerend.

Februari 2020

In december 2019 is de bouw van onze nieuwe vestiging in Hoofddorp gestart. Op dit moment is de bouw in volle gang. Op de plek waar ooit de aardappelschuren stonden ziet u nu naast restaurant Den Burgh in Hoofddorp het stalen geraamte staan. Samen met Schenk Makelaars zullen wij medio 2020 vanuit deze prachtige nieuwe panden gaan opereren.

April 2019

SWDV Advocaten heeft na ruim 20 jaar afscheid genomen van het prachtige monumentale pand van de oude Land- en Tuinbouwschool aan de Julianalaan 46 in Hoofddorp.
Naast onze vestigingen in Haarlem en Purmerend zijn we (tijdelijk) gevestigd in het pand aan de Wegalaan 14 in Hoofddorp, in afwachting van de bouw van onze nieuwe vestiging in Haarlemmermeer.

Februari 2019

Vanaf 1 februari 2019 opereren de advocaten van SWDV vanuit het prachtige kantoorpand aan de Plantsoengracht nummer 6 in Purmerend.

SWDV Advocaten is daarmee nu actief op drie locaties: Purmerend, Haarlem en Hoofddorp.

Juli 2013

De advocaten van Smithuijsen Winters & De Vries Advocaten kozen voor een nieuwe organisatie en management. De nieuwe bestuurders, Christian Hartsuiker en Anna Paternotte, kozen voor de nieuwe naam SWDV Advocaten met verwijzing naar de historie van het kantoor en scherpten de organisatie van het kantoor aan. SWDV richt zich vanaf 2013 met een heldere missie en visie op ondernemers en overheden.

Heeft u vragen of heeft u advies nodig?

Aarzel dan niet, neem contact met ons op. Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Januari 2011

Smithuijsen Advocaten (Haarlem) en Winters & De Vries (Hoofddorp) fuseerden en gingen verder onder de naam Smithuijsen Winters & De Vries Advocaten. Het kantoor was een coöperatie van advocaten en met deze rechtsvorm een van de trendsetters van die tijd.

2008

Smithuijsen Advocaten groeide uit het statige pand aan de Gedempte Oude Gracht en verhuisde naar de Dreef 48 Haarlem (voormalig kantoorpand Ernst & Young Accountants). Dit pand was modern, beter bereikbaar en paste bij de ambities van Smithuijsen.

1998

Winters & De Vries groeide snel en verhuisde naar het monumentale pand van de oude Land- en Tuinbouwschool te Hoofddorp. Hierdoor beschikte het kantoor over twee keer zoveel ruimte en kon er aangesloten worden bij de sterke groei van de economie en het bedrijfsleven in Haarlemmermeer.

1996

Na een tweetal fusies heette het oudste advocatenkantoor van Haarlem vanaf 1996 Smithuijsen Advocaten.

1989 – 1998

In 1989 verhuisde Winters & De Vries Advocaten naar een grotere kantoorruimte op de Manegelaan in Hoofddorp en vestigde het kantoor zich definitief in de Haarlemmermeer. De praktijk maakte daar onder de rook van Schiphol een constante groei door en ontwikkelde zich tot het advocatenkantoor in de Haarlemmermeer voor ondernemers. Ondernemingsrecht, insolventierecht, bouwrecht, ruimtelijk bestuursrecht en arbeidsrecht vormden aan het einde van de jaren negentig al de belangrijke specialisaties van het kantoor.

1981

Op 1 september 1981 richtten Dick de Vries en Dick Winters het advocatenkantoor Winters & De Vries op. Het kantoor en haar advocaten hadden een bij die tijd horende idealistische grondslag en voerden een brede praktijk. Het kantoor was gevestigd in een van de eerste bedrijfsverzamelgebouwen in het centrum van Hoofddorp.

1894 – 1996

De stamvader van het oude Haarlemse advocatenkantoor Smithuijsen werd al opgericht in 1894. Van oudsher verleende dit kantoor juridische diensten met betrekking tot de teelt en handel in bloembollen, daarna groeide de expertise van het kantoor op het gebied van bestuursrecht en ondernemingsrecht. Later volgden juridische bijstand op het gebied van wonen, werken en familierecht. Met de specialisatie op het gebied van merkenrecht en insolventierecht, was Smithuijsen al vroeg een full-servicekantoor voor ondernemers.

Vacatures

Op zoek naar een baan in de advocatuur? Ontdek hier of we bij elkaar passen.

  • Hoofddorp

    Advocaat-medewerker bestuursrecht

  • Hoofddorp

    Personal assistant advocatuur

  • Algemeen

    Open sollicitatie