Aanbesteding: samenvoegen van opdrachten

Clusterverbod art. 1.5 Aanbestedingswet Artikel 1.5 van de Aanbestedingswet 2012 bevat het clusterverbod: een aanbestedende dienst voegt opdrachten niet onnodig samen. De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft op 29 juli 2015 in kort geding geoordeeld dat de (geografische) samenvoeging van een drietal opdrachten voor personenvervoer deugdelijk gemotiveerd was (ECLI:NL:RBZWB:2015:5028). Criteria voor samenvoegen van opdrachten In JG 2015/48 wordt bovenvermelde […]

Lees verder

Inhoudsopgave

  1. Clusterverbod art. 1.5 Aanbestedingswet
  2. Criteria voor samenvoegen van opdrachten

Clusterverbod art. 1.5 Aanbestedingswet

Artikel 1.5 van de Aanbestedingswet 2012 bevat het clusterverbod: een aanbestedende dienst voegt opdrachten niet onnodig samen. De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft op 29 juli 2015 in kort geding geoordeeld dat de (geografische) samenvoeging van een drietal opdrachten voor personenvervoer deugdelijk gemotiveerd was (ECLI:NL:RBZWB:2015:5028).

Heeft u vragen of heeft u advies nodig?

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact op met onze overheidsadvocaat Gijsbert Pierik. Of maak een belafspraak.

Criteria voor samenvoegen van opdrachten

In JG 2015/48 wordt bovenvermelde uitspraak besproken met noot van Marianne Biezenaar (SWDV Advocaten). Er is nog weinig jurisprudentie over de criteria waaraan het samenvoegen van opdrachten in een aanbesteding moet voldoen. De noot vermeldt onder meer een aantal vindplaatsen en aanknopingspunten voor de beoordeling in een concreet geval.

Met uw vragen over aanbestedingsrecht en meer in het bijzonder het samenvoegen van opdrachten kunt u terecht bij Gijsbert Pierik.

Lees ook de tips voor ondernemers bij aanbestedingen van ons team Aanbestedingsrecht.

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom onze expertises

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom onze expertises