Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom onze expertises
Beroep op vertrouwensbeginsel slaagt niet
Op 1 mei 2022 is de Wet open overheid (Woo) in werking getreden. De Woo vervangt de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Dit betekent dat bestuursorganen meer verplcihtingen krijgen op het beied van actieve openbaarmaking. Suzanne van Thoor beschrijft hieronder de belangrijkste veranderingen onder de Woo. Alle bestuursorganen op termijn verplicht tot actieve openbaarmaking aangewezen […]
Inhoudsopgave
Op 1 mei 2022 is de Wet open overheid (Woo) in werking getreden. De Woo vervangt de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Dit betekent dat bestuursorganen meer verplcihtingen krijgen op het beied van actieve openbaarmaking. Suzanne van Thoor beschrijft hieronder de belangrijkste veranderingen onder de Woo.
De grootste verandering en belangrijkste verandering onder de Woo, is dat alle bestuursorganen op termijn verplicht zijn tot actieve openbaarmaking van aangewezen informatie. In hoofdstuk 3 Woo is bepaald welke informatie, door welk bestuursorgaan en op welke termijn openbaar dient te worden gemaakt.
Voor wat betreft openbaarmaking op verzoek, is hoofdstuk 4 en 5 Woo van belang. De Woo voorziet niet in overgangsrecht met betrekking tot de bepalingen over openbaarmaking op verzoek. Derhalve zijn deze bepalingen van de Woo dan ook per 1 mei 2022 in werking getreden.
Bij SWDV Advocaten helpen we u graag met uw vragen over de Wet open overheid en kunnen wij van dienst zijn bij Woo-verzoeken. Wilt u meer weten over ons overheidsteam en waarbij wij u kunnen helpen? Bekijk dan deze pagina over ons overheidsteam.
Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom onze expertises
Onze advocaten delen hun visie, geven tips en houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de voor u belangrijke rechtsgebieden.