Meerdere activiteiten in dezelfde bedrijfsruimte, huur op grond van art. 7:230a of 7:290 BW?

Katja Loggen is redacteur voor het vakblad Huurrecht. In Huurrecht 2023, 1e editie, schreef zij een artikel over een casus waarin de vraag was of de huur van een bedrijfsruimte te kwalificeren was als huur op grond van 230a of 290. Bij 290-bedrijfsruimte zijn er meer wettelijke regels ten aanzien van, onder andere, het opzeggen […]

Lees verder

didam-arrest

Katja Loggen is redacteur voor het vakblad Huurrecht. In Huurrecht 2023, 1e editie, schreef zij een artikel over een casus waarin de vraag was of de huur van een bedrijfsruimte te kwalificeren was als huur op grond van 230a of 290. Bij 290-bedrijfsruimte zijn er meer wettelijke regels ten aanzien van, onder andere, het opzeggen van de huur. In de bedrijfsruimte was een acupunctuurpraktijk gevestigd en een garage waar sociaal zwakke jongeren aan auto’s werkten. Ten aanzien van de acupunctuurpraktijk was duidelijk dat het 230a-bedrijfsruimte betrof. De huurder diende te bewijzen dat ten aanzien van de garage er sprake was van 290-bedrijfsruimte. Daarvan is sprake als er een voor het publiek toegankelijke ruimte waar een product of dienst geleverd wordt. Het gerechtshof heeft geoordeeld dat de huurder daarin niet geslaagd is, omdat er sprake was van een hobbygarage en geen commercieel garagebedrijf.

Heeft u vragen of heeft u advies nodig?

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact op met Katja Loggen-ten Hoopen. Of maak een belafspraak.

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom onze expertises

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom onze expertises. Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom onze expertises.