Nieuwe EU-richtlijn over het huren van buitenlandse vrachtwagens zonder chauffeur

In het tijdschrift Weg en Wagen nr. 98 heeft René de Bondt een artikel geschreven over de nieuwe EU-richtlijn over het huren van buitenlandse vrachtwagens zonder chauffeur. In Richtlijn 2022/738 worden onder meer de regels voor het huren van voertuigen zonder chauffeur in andere EU landen een stuk ruimer. Deze hervorming maakt deel uit van […]

Lees verder

Een vrachtwagen met lading

In het tijdschrift Weg en Wagen nr. 98 heeft René de Bondt een artikel geschreven over de nieuwe EU-richtlijn over het huren van buitenlandse vrachtwagens zonder chauffeur.

In Richtlijn 2022/738 worden onder meer de regels voor het huren van voertuigen zonder chauffeur in andere EU landen een stuk ruimer. Deze hervorming maakt deel uit van het Mobiliteitspakket van de Europese Unie dat in 2020 is vastgesteld.

Door de regels te versoepelen verwacht de Europese Unie dat er meer aanbod en concurrentie ontstaat zodat verhuur- en vervoerbedrijven beter kunnen inspelen op de behoefte aan korte termijn huur- of leasecontracten.

De richtlijn moet uiterlijk 6 augustus 2023 in de Nederlandse wetgeving zijn geïmplementeerd. Of Nederland de minimum vereisten gaat overnemen of ruimere regels gaat toestaan is nog niet bekend.

Het complete artikel kunt u lezen op de website van Weg en Wagen

Heeft u vragen of heeft u advies nodig?

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact op met onze vervoersrecht advocaat  René de Bondt. Of maak een belafspraak.

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom onze expertises

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom onze expertises. Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom onze expertises.

Andere interessante artikelen over vervoersrecht

Onze advocaten delen hun visie, geven tips en houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de voor u belangrijke rechtsgebieden.