Sollicitatietraining geven is echt heel leuk

De wekker ging vroeg op maandagochtend: Anna Paternotte (SWDV Advocaten) en Jeanet van Antwerpen (SADC) gaven samen sollicitatietraining aan twee groepen VMBO-ers. Anna vertelt: “SWDV Advocaten werkt al jaren samen met JINC, we verzorgen bliksemstages voor achtstegroepers op kantoor en 1 à 2 keer per jaar geef ik met veel plezier sollicitatietraining, dit keer samen […]

Lees verder

De wekker ging vroeg op maandagochtend: Anna Paternotte (SWDV Advocaten) en Jeanet van Antwerpen (SADC) gaven samen sollicitatietraining aan twee groepen VMBO-ers.

Anna vertelt: “SWDV Advocaten werkt al jaren samen met JINC, we verzorgen bliksemstages voor achtstegroepers op kantoor en 1 à 2 keer per jaar geef ik met veel plezier sollicitatietraining, dit keer samen met Jeanet.”

Doel van de projecten van JINC is het terugdringen van schooluitval en jeugdwerkloosheid.
Hoe? Door de projecten krijgen de leerlingen helder wat zij kunnen, willen en hoe ze dat kunnen bereiken. Voor de sollicitatietraining schrijven leerlingen een sollicitatiebrief en stellen hun cv op. De trainers krijgen die vooraf toegestuurd. Tijdens de training gaan we praktisch met de leerlingen aan de slag.

Heeft u vragen of heeft u advies nodig?

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact op. Of maak een belafspraak.

“Dit is ontzettend leuk om te doen”, vindt ook Jeanet van Antwerpen na afloop. “De leerlingen zijn goed gemotiveerd. Als ze aan het einde van de training met meer zelfvertrouwen naar een sollicitatiegesprek gaan, is onze missie geslaagd.”

Nog grappige dingen meegemaakt? Anna lacht: “twee cv’s waren op een uitgesproken punt identiek. De leerlingen waren nogal verbaasd dat we dat hadden opgemerkt. We hebben uitgelegd dat kopiëren van een mooie lay-out niet erg is, maar dat de inhoud van een cv toch echt van jezelf moet komen.”

Wilt u als ondernemer meedoen aan de projecten van JINC? Meer informatie vindt u op de website van JINC.

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom onze expertises

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom onze expertises

Andere interessante artikelen over evenementen

Onze advocaten delen hun visie, geven tips en houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de voor u belangrijke rechtsgebieden.