Digitaal procederen stopt

Vanaf 1 oktober 2019 stopt het digitaal procederen bij de rechtbanken Gelderland en Midden-Nederland. Op 12 juli 2019 is de wet aangenomen die een einde maakt aan het digitaal procederen voor de civiele rechter bij de rechtbanken Gelderland en Midden-Nederland. Bij alle rechtbanken geldt vanaf die datum hetzelfde burgerlijk procesrecht voor nieuwe zaken. Voor zaken […]

Lees verder

Vanaf 1 oktober 2019 stopt het digitaal procederen bij de rechtbanken Gelderland en Midden-Nederland.

Op 12 juli 2019 is de wet aangenomen die een einde maakt aan het digitaal procederen voor de civiele rechter bij de rechtbanken Gelderland en Midden-Nederland. Bij alle rechtbanken geldt vanaf die datum hetzelfde burgerlijk procesrecht voor nieuwe zaken. Voor zaken waarin al digitaal geprocedeerd wordt, blijven de regels omtrent digitaal procederen nog van toepassing, tenzij daar andere afspraken over worden gemaakt door de rechter met de betrokken partijen. Bij de Hoge Raad blijft de verplichting tot digitaal procederen bestaan.

Met deze nieuwe wet gaat de vereenvoudiging van het civiele procesrecht wel door. Er worden al een paar inhoudelijke procesvernieuwingen voor alle rechtbanken verplicht. Zo krijgen rechters meer ruimte om regie te voeren. Hierdoor kan de rechter de mondelinge behandeling beter gaan afstemmen op de zaak en de partijen, om tot een duurzame oplossing van het geschil te komen.

Heeft u vragen of heeft u advies nodig?

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact op met onze bestuursrechtadvocaat Katja Loggen-ten Hoopen. Of maak een belafspraak.

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom onze expertises

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom onze expertises

Het laatste nieuws en ontwikkelingen in ons vakgebied

Onze advocaten delen hun visie, geven tips en houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de voor u belangrijke rechtsgebieden.