AVG 25 mei 2018: een keiharde deadline

Alle kranten kopten afgelopen weekend met het bericht dat duizenden bedrijven en (sport)verenigingen nog niet klaar waren voor de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) die op 25 mei 2018 ingaat. Bent u al AVG-proof? De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) stelt: “De AP houdt toezicht op naleving van de AVG en zal zo nodig handhaven. We kunnen én […]

Lees verder

Inhoudsopgave

  1. Het AVG-team van SWDV

Alle kranten kopten afgelopen weekend met het bericht dat duizenden bedrijven en (sport)verenigingen nog niet klaar waren voor de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) die op 25 mei 2018 ingaat. Bent u al AVG-proof?

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) stelt: “De AP houdt toezicht op naleving van de AVG en zal zo nodig handhaven. We kunnen én mogen er niet voor kiezen om het handhaven van de AVG uit te stellen.” (NRC, 19 april 2018).

De boetes zijn erg hoog en hoewel de gemiddelde sportvereniging niet onmiddellijk met boetes om de oren zal worden geslagen, is het, met nu nog een maand te gaan, echt zaak om de boel op orde te krijgen.

Maar hoe zit het nu precies voor uw onderneming? U verwerkt zeker ‘gewone’ persoonsgegevens. Misschien verwerkt u ook bijzondere persoonsgegevens. Wat zijn (bijzondere) persoonsgegevens? Hoe moet u ze opslaan? Hoelang mag u persoonsgegevens bewaren? Heeft u uw verwerkingsactiviteiten in een verwerkingsregister staan? Heeft u met degenen die voor u persoonsgegevens verwerken een verwerkersovereenkomst?

Op het internet is heel veel informatie te vinden. Op de website van de AP vindt u de AVG regelhulp en een algemene uitleg. Jeroen Dikker heeft voor u op onze website de informatie kort samengevat .

Het zelf AVG-proof maken van uw onderneming kost u veel tijd. We helpen u daar graag bij.

Het AVG-team van SWDV

SWDV Advocaten heeft de expertise in huis en geeft u AVG-advies op maat: stel uw vraag aan ons AVG-team, zodat u snel weer verder kunt. Wat doen wij voor u?

  • Opstellen privacyverklaring
  • Opstellen verwerkersovereenkomst
  • Check meldplicht datalekken
  • Adviseren over al uw privacy-vragen

SWDV helpt u uw onderneming of vereniging op tijd AVG-proof te krijgen.

Bel 023-5175174 of mail naar privacy@swdv.nl.

Heeft u vragen of heeft u advies nodig?

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact op met onze arbeidsadvocaat Jeroen Dikker. Of maak een belafspraak.

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom onze expertises

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom onze expertises. Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom onze expertises.