Huuropzegging café afgewezen

Belang verhuurder onvoldoende zwaarwegend Katja Loggen is redacteur voor het vakblad Huurrecht. In Huurrecht 2023-0026 schreef zij een artikel over de uitspraak van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Het hof oordeelt in dat arrest dat het belang van verhuurder onvoldoende zwaarwegend is om de huurovereenkomst te beëindigen.Wat was het geval? De verhuurder voert onder meer aan dat […]

Lees verder

Inhoudsopgave

  1. Belang verhuurder onvoldoende zwaarwegend

Belang verhuurder onvoldoende zwaarwegend

Katja Loggen is redacteur voor het vakblad Huurrecht. In Huurrecht 2023-0026 schreef zij een artikel over de uitspraak van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Het hof oordeelt in dat arrest dat het belang van verhuurder onvoldoende zwaarwegend is om de huurovereenkomst te beëindigen.
Wat was het geval? De verhuurder voert onder meer aan dat hij een hogere huurprijs kan bedingen als hij zelf rechtstreeks een huurovereenkomst met de zittende onderhuurder (de uitbater van het café) sluit. De huurder heeft echter een commercieel belang bij deze huurovereenkomst, namelijk een exclusief drankafnamebeding in de onderhuurovereenkomst en het exclusieve recht om reclame te maken voor zichzelf of voor door haar aangewezen derden. Naar de mening van Katja Loggen heeft het hof het belang van de (particuliere) verhuurder tegenover de (grote commerciële) huurder te beperkt meegewogen. Het hele artikel van Katja Loggen leest u hier.

Heeft u vragen over (de beëindiging van) uw huurovereenkomst? Stel ze aan het team Vastgoed van SWDV Advocaten

Heeft u vragen of heeft u advies nodig?

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact op met de advocaten van het Team Vastgoed van SWDV. Of maak een belafspraak.

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom onze expertises

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom onze expertises. Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom onze expertises.